MagnusMagnus meny

Magnus Lindwall
föreläsningar

VEM passar en Magnus Lindwall föreläsning för? 

(O)vetenskapligt strunt
- varför går vi på det och Hur skyddar vi oss?

I den här föreläsningen lyfter Magnus några välkända psykologiska myter, ideér och metoder som blivit populära och fått stor spridning i samhället - trots bristen på vetenskaplig grund.

Vad finns det för problem med att “gå på” och köpa in metoder, tjänster och produkter som marknadsförs som vetenskap men i själva verket går emot kunskap i forskningen?
Varför är våra hjärnor så sårbara för enkla sanningar, förklaringar och snabba lösningar?

Magnus berättar hur vi kan skydda oss själva och våra organisationer från att slösa tid, energi och pengar på vilseledande trams. Hur vi kan genomskåda bullshit och nonsens!

SJÄLVKÄNSLA & Psykisk Ohälsa hos ungdomar
- Bortom populärpsykologi och enkla sanningar

Magnus Lindwall leder en hälsofrämjande föreläsning om självkänsla med vetenskaplig inriktning. Eleverna får verktyg att skilja mellan myter och fakta inom ämnet och att se bortom populärpsykologins förenklade sanningar.

Tillsammans utforskar vi hur självkänsla byggs upp och vad som påverkar den, med fokus på att utveckla kritiskt tänkande och källkritik. Detta skapar en solid grund för ungas psykiska hälsa och främjar deras välbefinnande och utveckling.

Motivation 3.0
- och myten om moroten och piskan

Livet är ett vasalopp, ändå är de flesta system för motivation riggade som ett sprintlopp. En intressant föreläsning om hållbar motivation och långsiktiga beteendeförändringar.

Magnus presenterar doldisen självbestämmandeteorin -  en teori om varför vi gör som vi gör och hur vi kan skapa verklig motivation i såväl livsstilsförändringar som på jobbet.

Motivationsmyter avlivas, forskning förenklas och vetenskap förklaras. Med Magnus hjälp kan vi förstå oss själva och varandra bättre.

SJÄLVKÄNSLA
- Och hur du bäst förhåller dig till den

En föreläsning helt utan enkla universallösningar - om ett ofta feltolkat begrepp som fått stor uppmärksamhet inom populärvetenskapen.

Vad ÄR egentligen självkänsla?
Finns det fördelar med att ha en hög självkänsla och hur kan vi stärka den?

Magnus berättar vad den faktiska forskningen visar om självkänsla och vilka falska fakta som florerar i den allmänna debatten och i den utbredda självhjälpslitteraturen.

KONTAKT OCH BOKNINg

Kontakt Magnus

Har du en fråga till Magnus eller fråga om en föreläsning? Ta kontakt genom formuläret!

Tack! Vi hör av oss inom kort
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Magnus Lindwall
twitterLinkedin