MagnusMagnus meny

Om
Magnus Lindwall

Ena veckan professor i Psykologi vid Göteborg Universitet, andra veckan gästprofessor på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.
Han skriver böcker, föreläser och engagerar sig ofta och gärna i den offentliga debatten.
Det råder inga tvivel om att Professor Magnus brinner för vetenskap och törstar efter kunskap.

De senaste 20 åren har han ägnat åt forskning inom fysisk aktivitet, träning, hälsa och motivation. 2004 disputerade han vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Avhandlingen handlade om självuppfattning, kroppsuppfattning och träning.
Sedan dess har han varit eftertraktad av lärosätena och haft lektors- och professorstjänster vid såväl Högskolan i Halmstad, Psykologiska institutionen i Göteborg och Institutionen för kost och idrottsvetenskap. 

Vid sidan av forskningen och undervisningen är han också engagerad i den så kallade
tredje uppgiften, att dela med sig av kunskap utanför universitetet och samverka med samhället. Det har resulterat i flera populära böcker om bland annat motivation, självkänsla och gruppdynamik.
Med sitt engagemang, sin kunskap och sitt sällsynta sätt att förmedla vetenskap på ett lättbegripligt vis har han dessutom blivit en viktig röst i den offentliga debatten. Den senaste tiden har han synts i såväl morgonsoffor som debattartiklar och då främst kring pseudovetenskap och myter inom psykologi, varför vi tenderar att falla för struntprat gång på gång och hur vi lär oss att upptäcka dumheter förpackade som vetenskap.

Vill du veta mer?

Har du en fråga om Magnus Lindwall eller hans föreläsningar, klicka på Kontakt!

KONTAKT

MAGNUS MEDVERKAR

Lyssna på ett urval av podcastavsnitt med Magnus

Magnus Lindwall
twitterLinkedin